Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Therapeutic modules
Preț: 48 lei/modul terapeutic
- CE ESTE DEPRESIA [PSIEDU] Depresia se manifestă în mai multe feluri: ne afectează corpul, gândurile, comportamentele și emoțiile. Putem trăi stări trecătoare de tristețe, supărare, nemulțumire, fără să avem depresie. Deși este neplăcută, depresia poate avea și beneficii – ne ajută să identificăm și să rezolvăm anumite probleme.
- CAUZELE DEPRESIEI MELE. BENEFICIILE DEPRETER [PSIEDU] Depresia este cauzată de interacțiunea dintre mai mulți factori. În acest modul veți identifica acei factori care au cauzat și mențin depresia dumneavoastră. Cunoscându-i, puteți interveni asupra lor. Tratamentul depresiei se face prin psihoterapie, medicație sau combinații ale acestora. Depreter vă oferă instrumentele necesare pentru remiterea depresiei.
- CE ESTE ANXIETATEA ASOCIATĂ DEPRESIEI [PSIEDU] Anxietatea și depresia apar adesea împreună. O anxietate care durează de multă vreme poate aduce cu sine o depresie apăsătoare. Totodată, depresia poate duce la apariția unor probleme de anxietate. Veți înțelege ce este anxietatea, veți identifica dacă suferiți de o astfel de problemă și veți fi îndrumat(ă) spre un tratament eficient.
- DEPRESIA. CE SĂ FACĂ CEI APROPIAȚI? [PSIEDU] Depresia este dificilă nu doar pentru persoana care o trăiește, ci și pentru cei apropiați. Acest modul oferă un ghid de comportamente pe care cei apropiați le pot face pentru a ajuta persoana cu depresie și pentru a avea grijă de propria persoană.
- COMPORTAMENTELE ANTIDEPRESIVE [DEPRESIE] Depresia ajunge să ne controleze viața: ne dictează ce acțiuni să facem sau să nu facem. Veți învinge depresia prin planificarea și practicarea unor acțiuni concrete, incompatibile cu depresia.
- EXERCIȚIILE FIZICE [DEFAULT] Activitatea fizică are un rol important în reducerea stărilor emoționale negative. Veți afla care sunt beneficiile activității fizice pentru minte și corp. Veți primi exemple de exerciții fizice potrivite pentru reducerea depresiei și a burnout-ului și sugestii pentru a le putea integra cu mai multă ușurință în viața dumneavoastră.
- SCHIMBAREA ATITUDINII FAȚĂ DE SINE [DEPRESIE] Modul în care ne privim sau ne comportăm cu noi înșine ne poate ajuta sau ne poate sabota. În acest modul, veți învăța care este atitudinea constructivă față de propria persoană și veți fi ghidat(ă) să o dezvoltați. În viață și, cu atât mai mult, într-o problemă delicată precum depresia, este esențial să fiți de partea dumneavoastră, nu împotriva dumneavoastră, pentru a învinge.
- CONTEMPLAREA GÂNDURILOR [DEFAULT] Mintea noastră este plină de gânduri, adesea negative, despre noi înşine şi despre lumea în care trăim. O modalitate de a nu ne mai lăsa subjugați de gândurile noastre negative este contemplarea gândurilor, o tehnică de meditație cu ajutorul căreia vă detașați de gândurile care vă produc suferință.
- CORECTAREA GÂNDIRII DEPRESIVE [DEPRESIE] Gândurile noastre negative, modul negativ în care interpretăm ceea ce trăim, ne cauzează și mențin depresia. Veți învăța o metodă prin care puteți corecta gândurile depresive – metoda ICAR. Cu ajutorul ei veți identifica gândurile negative, le veți contracara, apoi le veți suprascrie prin producerea unor gânduri alternative sănătoase și prin practică repetată.
- PROIECTELE PERSONALE ANTIDEPRESIVE [DEPRESIE] Atunci când avem proiecte personale și ne trăim valorile suntem mai puternici în fața adversităților vieții. Depresia, deși este foarte neplăcută, este un prilej bun de a reflecta asupra lucrurilor importante din viața noastră. În acest modul veți fi ghidat(ă) pentru a identifica aceste lucruri valoroase și pentru a le integra în viața dumneavoastră. Valorile proprii, proiectele personale dau sens vieții cotidiene.
- DEZVOLTAREA EMOȚIILOR POZITIVE [DEFAULT] O viață plăcută nu înseamnă numai reducerea suferinței, ci și dezvoltarea emoțiilor pozitive. În acest modul veți învăța și practica o serie de exerciții care generează emoții pozitive. De exemplu: trăirea plăcerilor și frumuseții vieții, exersarea punctelor forte, trezirea la viață a unei pasiuni reprimate, oferirea ajutorului sau exprimarea recunoștinței.
- ANTRENAMENTUL AUTOGEN [DEFAULT] Relaxarea este o stare plăcută și necesară pentru sănătatea noastră. Ea poate surveni spontan sau poate fi produsă prin practicarea unor metode de relaxare. În acest modul veți învăța să practicați o astfel de metodă foarte eficientă – Antrenamentul Autogen.
- CONTROLUL RESPIRAȚIEI [DEFAULT] Când suntem cuprinși de stări persistente de stres, neliniște, epuizare, deprimare ne poate fi de ajutor un exercițiu de respirație. În acest modul veți practica o metodă de respirație menită să vă aducă liniștea, calmul, odihna necesare pentru revitalizare.
- MEDITAȚIA TRANSCENDENTALĂ [DEFAULT] Mintea noastră este plină de gânduri şi de stări emoționale. În acest modul veți învăța să practicați un exercițiu simplu de meditație (adaptat cerințelor omului modern), care vă va ajuta să vă eliberați mintea de sub controlul gândurilor şi trăirilor negative.
- MEDITAȚIA MINDFULNESS [DEPRESIE] Mintea noastră este plină de gânduri, adesea negative, despre noi înşine şi despre lumea în care trăim. O modalitate de a nu ne mai lăsa subjugați de gândurile noastre depresive este meditația de tip mindfulness. Ea are la bază concentrarea atenției pe senzațiile pe care le simțim în prezent. În acest modul veți învăța o tehnică de meditație mindfulness, pentru a vă detașa de gândurile care vă produc suferință.
- PRACTICI COTIDIENE DE MINDFULNESS [DEFAULT] Meditația mindfulness are la bază concentrarea atenției asupra unor stimuli reali, prezenți. Acest modul prezintă o serie de practici de meditație mindfulness care vă vor ajuta să vă observați detașat senzațiile vizuale, auditive și corporale, și să puteți trăi experiențele așa cum sunt ele. Veți observa diferența dintre a trăi prizonier al gândurilor, amintirilor, judecăților proprii dureroase, versus a trăi în fluxul continuu al realității, cu seninătate, calm și detașare.
- CREȘTEREA CALITĂȚII SOMNULUI [DEPRESIE] În depresie ne confruntăm adesea cu probleme de somn: fie dormim prea mult (hipersomnie), fie nu putem dormi (insomnie). În acest modul veți identifica factorii care vă perturbă calitatea somnului și veți învăța metode prin care să-i controlați. Un somn echilibrat este esențial pentru menținerea sănătății psihice.
- OPTIMIZAREA DECIZIILOR [DEFAULT] Deteriorarea mecanismului de luare a deciziilor este una dintre problemele cele mai frecvente cu care ne confruntăm când trecem printr-o perioadă de mare încercare. Dificultățile apar într-unul sau mai multe dintre momentele procesului decizional: înainte, în momentul sau după ce am luat decizia. În acest modul veți învăța metode de a lua decizii mai bine și mai ușor.
- REZOLVAREA PROBLEMELOR [DEFAULT] Dificultățile emoționale diminuează mult capacitatea noastră de a rezolva probleme. Pe de altă parte, modul în care noi ne rezolvăm problemele poate adânci sau reduce depresia, anxietatea, stresul excesiv. În acest modul veți învăța metode prin care să rezolvați problemele mai bine și mai ușor.
- PREVENȚIA RECIDIVEI [DEPRESIE] Pentru a menține rezultatele obținute, este bine ca tot ceea ce vă este de folos în reducerea depresiei să devină, în timp, un stil de viață. Este posibil să apară noi episoade de depresie, ele nu sunt pericole, sunt încercări firești, cărora le puteți face față prin deprinderile pe care le-ați dobândit deja. Veți găsi în acest modul soluțiile pentru a preveni recăderile sau pentru a le face față dacă vor apărea.
- CE ESTE SINDROMUL BURNOUT? [PSIEDU] Burnout-ul apare după expunerea prelungită la stres cronic la locul de muncă și se instalează treptat: mai întâi apare epuizarea, apoi atitudinea negativă sau cinismul în relație cu munca și, în cele din urmă, este afectată performanța profesională. Impactul său negativ este resimțit la nivelul corpului, gândurilor, comportamentelor, emoțiilor. Burnout-ul este dificil de trăit, dar ne poate da imboldul să facem unele schimbări în viața noastră.
- SINDROMUL BURNOUT – EXPLICAȚII ȘI INTERVENȚIE [BURNOUT] Burnout-ul este cauzat de interacțiunea dintre mai mulți factori. În acest modul veți identifica acei factori care v-au dus la burnout și care vă mențin starea. Cunoscându-i, puteți interveni asupra lor și vă puteți recupera din burnout.
- OPTIMIZAREA MEDIULUI ORGANIZAȚIONAL [BURNOUT] Mediul în care lucrăm este important pentru starea noastră de bine. Un mediu prielnic va favoriza angajamentul și dezvoltarea noastră, în timp ce unul disfuncțional, cu multiple surse de stres, va favoriza menținerea burnout-ului. Optimizarea mediului organizațional este, așadar, o țintă importantă. Modulul oferă direcții de acțiune pentru configurarea unui mediu de muncă favorabil recuperării stării de bine.
- RELAXAREA PROGRESIVĂ JACOBSON [DEFAULT] Relaxarea este o stare necesară pentru a ne menține sănătatea. Ea poate surveni spontan sau poate fi produsă prin practicarea unor metode de relaxare. În acest modul veți învăța o astfel de metodă, numită Relaxarea Musculară Progresivă, cu ajutorul căreia vă puteți reduce nivelul de stres.
- CREȘTEREA CALITĂȚII SOMNULUI ÎN BURNOUT [BURNOUT] Problemele de somn sunt frecvent întâlnite în burnout. În acest modul veți afla cum obiceiurile neadecvate, activitatea mintală intensă, gândirea disfuncțională și hiperactivarea fiziologică vă perturbă calitatea somnului și veți exersa metode prin care să le controlați și să vă încărcați cu resurse. Un somn echilibrat este esențial pentru recuperarea din burnout.
- MEDITAȚIA MINDFULNESS ÎN BURNOUT [DEFAULT] Meditația mindfulness are la bază concentrarea atenției asupra unor stimuli reali, prezenți. Acest modul prezintă o serie de practici de meditație mindfulness care vă vor ajuta să vă observați detașat propriile senzații vizuale, auditive și corporale și să deveniți mai ancorați în prezent. Acest tip de meditație vă poate ajuta să vă detașați de lucrurile care produc suferință, de experiențele negative trăite, de tiparele nesănătoase de gândire care mențin stările negative și duc la epuizare emoțională.
- VALORIFICAREA TIMPULUI [BURNOUT] Dificultățile de organizare a activităților în timpul pe care îl aveți vă pot lăsa epuizați la finalul unei zile de muncă și cu mari carențe în viața personală. Pornind de la aspectele pe care le valorizați în această viață, veți învăța ce și cum să planificați pentru a vă îndrepta în direcția pe care ați stabilit-o. Veți învăța că o viață trăită cu sens poate fi presărată cu momente de tihnă.
- MANAGEMENTUL STILURILOR DE GÂNDIRE ÎN BURNOUT [BURNOUT] Gândurile noastre negative – stilul disfuncțional de interpretare a experiențelor de viață – ne cauzează și mențin burnout-ul. În acest modul veți afla care sunt cele mai disfuncționale stiluri de gândire și cele mai frecvente erori de management al gândurilor. Cunoscându-le, veți fi cu un pas mai aproape de corectarea lor.
- CORECTAREA STILURILOR DE GÂNDIRE ÎN BURNOUT [BURNOUT] Prin corectarea stilurilor disfuncționale de gândire reducem burnout-ul. În acest modul veți exersa o metodă de corectare a gândurilor care vă întrețin burnout-ul – metoda ICAR. Cu ajutorul ei veți identifica gândurile disfuncționale și le veți confrunta. Apoi le veți suprascrie prin producerea unor gânduri alternative sănătoase pe le veți pune în practică prin comportamente constructive. Recomandare: este indicat să parcurgeți în prealabil modulul ”Managementul stilurilor de gândire în burnout”.
- DEZVOLTAREA ASERTIVITĂȚII [BURNOUT] Dificultățile de comunicare pot genera multă tensiune, frustrare, tristețe, însingurare. Veți porni de la observarea propriilor tendințe de a răspunde pe continuumul de reacții pasiv-agresiv-asertiv și veți reflecta la gândurile ce vă împiedică să fiți asertivi. Veți învăța cum să vă antrenați gândurile și comportamentele asertive, pentru a valorifica drepturile și oportunitățile la muncă și în viața personală.
- ATITUDINEA BUNĂ FAȚĂ DE SINE ȘI FAȚĂ DE CEILALȚI [DEFAULT] Tare greu ne este când ducem cu noi povara unei atitudini negative, aspre față de noi înșine și față de oamenii din jurul nostru. Acest modul oferă îndrumare pentru dobândirea unei atitudini constructive față de propria persoană, a unei atitudini încărcate de blândețe, îngăduință, iertare, dar și de curaj, recunoaștere a greșelilor și responsabilitate pentru repararea lor.
- REZOLVAREA CONFLICTELOR INTERPERSONALE [DEFAULT] Conflictele sunt parte inevitabilă a relațiilor noastre. Modul în care ne certăm ne poate adânci problemele interpersonale sau ne poate aduce mai aproape de ceilalți. Ne putem educa abilitățile de a ne purta conflictele în moduri constructive, care să ne întărească relațiile. Veți reflecta în acest modul la propriul mod de a reacționa într-un conflict și veți exersa abilitățile de a vă rezolva neînțelegerile într-o manieră constructivă.
- ÎMPĂCAREA CU IMPERFECȚIUNEA [DEFAULT] Standardele nerealiste, autocritica dură, intoleranța față de greșeală sunt moduri prin care perfecționismul ne subjugă și ne împiedică îndeplinirea scopurilor. Parcurgând acest modul, veți observa propria relație cu perfecționismul, veți exersa renunțarea la autocritică și blamare, făcând loc flexibilității, conștiinciozității, perseverenței. Veți descoperi că puteți fi totodată imperfecți și împliniți.