Skip to main content

Terapia de o singură ședință (SST)

poate fi utilă ca si prevenție.
Terapia de o singură ședință (SST) este o formă de terapie care își propune să ajute clientul într-o singură ședință, știind că mai este disponibilă ajutor dacă este nevoie. Se bazează pe ideea că multe probleme pot fi rezolvate sau îmbunătățite într-un timp scurt, cu o abordare concentrată și colaborativă. SST poate fi utilă pentru clienții care au preocupări specifice, care preferă o intervenție scurtă sau care au acces limitat la terapie regulată. Motivația pentru schimbare este cea mai mare la prima ședință de terapie, după care scade treptat.

Unele dintre beneficiile SST sunt că poate reduce timpul de așteptare, poate crește satisfacția clienților și poate promova stima de sine. SST nu este un model specific de terapie, ci mai degrabă o modalitate de a gândi și de a practica terapia care poate fi aplicată la diferite abordări.

Terapia de o singură ședință SST, poate fi utilă ca si prevenție. Așa cum mergem o data pe an la stomatolog, sau ne facem o dată pe an analizale de sânge, ar fi utilă și o sedintă de terapie pe an in mod preventiv, să nu așteptăm până problema sau starea devine critică, ci să prevenim apariția sau înrăutățirea acestora.
Cabinet Psihologie Oradea
Cabinet de Psihologie Oradea Sella Andre
Andre SELLA
Psihoterapeut